Whaaaat? Μετά την ανισότητα των φύλων έρχεται η ανισότητα του… μακιγιάζ; – Ομορφιά | Νέα
[ad_1]
Οποιαδήποτε δουλειά κι αν κάνετε, σίγουρα υπάρχει ένα dress code που οφείλετε να ακολουθείτε. Αν είστε δικηγόρος για παράδειγμα, κατά πάσα πιθανότητα δεν μπορείτε να πάτε στο γραφείο με σκισμένο τζιν, ενώ αν εργάζεστε σε καφέ, τα 12ποντα είναι μάλλον no no. Μαζί με το dress code όμως φαίνεται πως έρχεται και το makeup code, αφού σε πολλά επαγγέλματα οι γυναίκες άτυπα οφείλουν να εμφανίζονται μακιγιαρισμένες, καθώς όπως αποδεικνύεται, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό ή θετικό αντίκτυπο στον μισθό τους.
Δύο κοινωνιολόγοι, οι Jaclyn S. Wong και Andrew M. Penner, διεξήγαγαν έρευνα για να διαπιστώσουν αν η εμφάνιση, και πιο συγκεκριμένα η περιποίηση και το μακιγιάζ, παίζει ρόλο στον επαγγελματικό τομέα. Flash news, παίζει μεγάλο ρόλο. Αν και ήδη έχει αποδειχθεί πως οι ελκυστικοί άνθρωποι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους λιγότερο αντικειμενικά όμορφους, δεν μπορέσαμε να μην ξαφνιαστούμε με το γεγονός πως οι γυναίκες που βάφονται έχουν κατά 20% πιο υψηλούς μισθούς.
Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες βάφονται έστω και λίγο καθημερινά, καθώς τονίζοντας τα θετικά χαρακτηριστικά τους και κρύβοντας τις ατέλειες, νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους. Και πολύ καλά κάνουν, αφού το μακιγιάζ είναι εκτός των άλλων κάτι διασκεδαστικό.
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι η κοινωνία, ακόμα και σήμερα, εν έτη 2018, περιμένει την γυναίκα να είναι περιποιημένη 24ώρες το 24ωρο, σωστή επαγγελματίας, όμορφη, σέξι, τέλεια ερωμένη, αφοσιωμένη μητέρα και χίλια δυο άλλα. Αν το καλοσκεφτείτε δεν διαφέρει και πολύ από τα στάνταρ που είχαν στη δεκαετία του 1950, όταν οι γυναίκες ξύπναγαν νωρίτερα από τους άντρες τους για να βαφτούν.
Αν αυτές οι γυναίκες λοιπόν που πασχίζουν να συνδυάσουν την οικογενειακή τους ζωή με την επαγγελματική απλά δεν προλαβαίνουν να πάνε κομμωτήριο ή για mani-pedi, θα κριθούν αρνητικά από το αφεντικό τους; Αν αυτές οι γυναίκες απλά δεν έχουν τα χρήματα για να κάνουν τα παραπάνω ή αν δε θέλουν από πεποίθηση να βάφονται, κινδυνεύουν να περάσουν από το λογιστήριο για μείωση μισθού;
Το γεγονός πως όλη αυτή η κατάσταση της ανισότητας δεν συζητιέται ανοιχτά, κάνει δύσκολη την αλλαγή της. Ίσως όμως αν όλοι μας σταματήσουμε να έχουμε στο νου μας την ιδέα του «γυναίκα είσαι, όχι νταλικέρης, βάψου λίγο», στο μέλλον κάτι να αλλάξει. Γιατί στην πραγματικότητα, στο επαγγελματικό κομμάτι δεν θα πρέπει να μετράνε τα skills στο μακιγιάζ, αλλά μόνο τα skills στη δουλειά.
Ακολουθήστε το InStyle στο instagram
[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr