Έχουν ημερομηνία λήξης τα καλλυντικά; – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

ημερομηνία λήξης

Instagram

Ξέρουμε πόσο σας αρέσουν τα καλλυντικά. Ξέρουμε πως έχετε (ή έστω θα θέλατε να έχετε) άπειρα κραγιόν, αρώματα και έλαια σώματος. Το ξέρουμε γιατί την ίδια εμμονή έχουμε κι εμείς. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ όμως πως καθώς η beauty συλλογή σας μεγαλώνει, ταυτόχρονα τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα που δεν χρησιμοποιείτε λήγουν μέρα με τη μέρα;giphy, ημερομηνία λήξης

Γιατί ναι, flash news, τα καλλυντικά λήγουν, όπως λήγουν και τα φαγητά. Εντάξει, όχι με την ίδια ταχύτητα, αλλά και πάλι, έχουν ημερομηνία λήξης. Μην σας πιάνει πανικός, διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε, για να μην απλώνετε στην επιδερμίδα σας κάτι «χαλασμένο».

Το αντηλιακό είναι το προϊόν που όλοι πρέπει θα φοράμε καθημερινά (ναι ακόμα και όταν έχει συννεφιά και είναι χειμώνας. Παρόλα αυτά, αν είστε και εσείς από εκείνους που φοράνε αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα μόνο το καλοκαίρι, μπορείτε άραγε να χρησιμοποιήσετε εκείνο που σας έμεινε από πέρσι; Η απάντηση είναι ίσως.

Μερικά αντηλιακά αναγράφουν την ημερομηνία λήξης τους επάνω στη συσκευασία τους, πέραν της οποίας ο δείκτης προστασίας πλέον δεν λειτουργεί. Κάποια άλλα αντηλιακά -τα περισσότερα για να είμαστε ακριβείς- ενημερώνουν για τους μήνες για τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά το άνοιγμά τους με ένα μικρό κύκλο που περιλαμβάνει ένα νούμερο (πχ 6M για έξι μήνες, 12Μ για ένα χρόνο ή 24Μ για δύο χρόνια). Αν οι μήνες αυτοί έχουν συμπληρωθεί και εσείς χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό, δεν θα πάθετε κάτι, αλλά θα είναι απλά σαν να βάζετε ενυδατική κρέμα, αφού ο δείκτης προστασίας δεν θα ισχύει πλέον.expired, ημερομηνία λήξης

Η ίδια λογική ισχύει και για τα προϊόντα περιποίησης, όπως οι αντιγηραντικές κρέμες ή τα σέρουμ ενυδάτωσης. Αν έχουν «λήξει», δηλαδή έχουν περάσει οι μήνες που αναγράφονται από το άνοιγμά τους, δεν θα πάθετε κάτι, απλά το προϊόν δεν θα λειτουργεί σωστά.

Ο άλλος «κανόνας» που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι πως τα υγρά ή κρεμώδη προϊόντα (μάσκαρα ή eyeliner για παράδειγμα)  λήγουν πιο γρήγορα από αυτά σε μορφή πούδρας (βλ. μπρόνζερ ή σκιές μεταξύ άλλων), αφού τα βακτήρια αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε υγρά περιβάλλοντα.giphy1, ημερομηνία λήξης

Παρόλα αυτά, αν παρατηρήσετε πως ένα προϊόν έχει περίεργη υφή ή άσχημη μυρωδιά, ακόμη κι αν ο χρόνος ζωής του δεν έχει ολοκληρωθεί, πετάξτε το αμέσως.

Plus: Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, καλό είναι να τοποθετήσετε κάποια «ευάλωτα» καλλυντικά στο ψυγείο, για να μην τα «χτυπάει» ο ήλιος και να μην εκτίθενται στις υψηλές θερμοκρασίες. Ποια είναι αυτά; Η κρέμα ματιών, οι κρέμες προσώπου/σώματος, τα σέρουμ και τα αρώματά σας, τα περισσότερα από τα οποία θα σας δροσίζουν κιόλας όταν τα χρησιμοποιείτε. Εκτός από αυτά, τα μολύβια ματιών/χειλιών και τα κραγιόν σας μπορεί να λιώσουν ή να αλλοιωθούν από τη ζέστη, οπότε προνοήστε για να τα σώσετε.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram



[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr