6+1 τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε βαθύ μαύρισμα – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

Χθες σας αποκαλύψαμε όλα τα tips που πρέπει να ξέρετε για να κάνετε βαθύ, υγιές μαύρισμα που δεν θα φύγει με το που επιστρέψετε από τις διακοπές σας. Σήμερα, σας αποκαλύπτουμε τι πρέπει να τρώτε για να βοηθήσετε το δέρμα σας να μαυρίσει πιο γρήγορα. Φυσικά, ΠΟΤΕ μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας!

Καρότα

Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και δεν είναι ευεργετικά μόνο για την αντιοξειδωτική τους δράση, αλλά συντελούν στη διατήρηση ενυδατωμένου και ελαστικού δέρματος.

Αυγά

Τρώγοντας ολόκληρα, βιολογικά αυγά, ειδικά τους κρόκους, βοηθάτε το δέρμα σας να μαυρίσει. Οι κρόκοι αυγών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, μια σημαντική βιταμίνη για το δέρμα σας και την ικανότητά του να μαυρίζει, ενώ έχει και αναγεννητικά αποτελέσματα.

Ροδάκινα

Εκτός από καροτινοειδή, περιέχουν και φλαβονοειδή, που ευνοούν το μαύρισμα. Τα ροδάκινα με κίτρινο χρώμα είναι λιγότερο νόστιμα από τα λευκόσαρκα αλλά προστατεύουν πιο αποτελεσματικά το δέρμα.

Σπανάκι

Όπως τα καρότα, έτσι και το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο που όχι μόνο ενισχύουν  την όρασή, αλλά βοηθούν το δέρμα να αποκτήσει το χρώμα που επιθυμείτε .

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, παρόμοιο συστατικό  με εκείνο που βρίσκεται στα καρότα και το σπανάκι, το οποίο αποθηκεύετε στο λίπος που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και βοηθούν να αποκτήσετε  αυτή τη χρυσή λάμψη , χαρίζοντας πραγματικά ένα όμορφο μαύρισμα.

Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι επίσης πλούσια σε καροτενοειδή, που είναι μια φυσική χρωστική ουσία που τους δίνει το όμορφο κιτρινωπό καφέ χρώμα τους. Αυτά μπορούν να μεταφέρουν το χρώμα αυτό στο δέρμα σας και να του δώσουν ένα πλούσιο, καφέ χρώμα.

Δαμάσκηνα

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α καθώς και σε καροτενοειδή που μεταφέρουν το χρώμα του καρπού τους στο δέρμα σας. Αυτά τα δύο δημοφιλή φρούτα έχουν επίσης την ικανότητα να καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την εμφάνιση ρυτίδων και τις βλάβες από τον ήλιο.

Έχετε πάντα στο νου σας  βέβαια πως τα τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω δεν θα σας δώσουν το βαθύ, σκούρο μαύρισμα που επιθυμείτε μέσα σε μία μέρα. Χρειάζεστε τουλάχιστον 5 μερίδες την ημέρα για τουλάχιστον 2 μήνες για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε  στο δέρμα σας.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 [ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr