Πώς θα κάνετε το αγαπημένο σας άρωμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

perfume, πώς θα κάνετε το αγαπημένο σας άρωμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια «Μια γυναίκα που δε φορά άρωμα είναι μια γυναίκα χωρίς μέλλον» έχει πει η Coco Chanel και εμείς κάπως ταυτιζόμαστε, αφού έχουμε μία σχέση πάθους με τα αρώματα. Κι εσείς το ίδιο; Αν ναι, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε να κάνετε το αγαπημένο σας άρωμα να διαρκεί περισσότερο όταν το φοράτε.

Ποια έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στην επιδερμίδα:

Τα αρώματα με νότες από εσπεριδοειδή και λουλούδια δε διαρκούν τόσο όσο τα πιο πικάντικα και ξυλώδη. Για ένα άρωμα που δε θα είναι ανάγκη αν το ανανεώνετε κάθε λίγο και λιγάκι, καλύτερα να στραφείτε προς συνθέσεις με συστατικά όπως το σανταλόξυλο, η κανέλα και το ροζ/μαύρο πιπέρι.

Η σωστή εφαρμογή για maximum διάρκεια:

Κάθε άρωμα είναι καλό να ψεκάζεται σε ενυδατωμένη επιδερμίδα, αλλά προσοχή: μη χρησιμοποιείτε ενυδατικές κρέμες με άρωμα πριν την εφαρμογή του, καθώς έτσι θα μπερδευτούν οι μυρωδιές, εκτός βέβαια αν πρόκειται για την κρέμα από την ίδια σειρά με το άρωμά σας. Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο δε θα αποδυναμώσετε την ένταση και τη διάρκειά του αλλά θα την ενισχύσετε.

Το σωστό σημείο να το εφαρμόζετε:

Εκτός από τα κλασικά σημεία όπως ο λαιμός και το σημείο πίσω από τα αυτιά, καλό είναι να ψεκάζετε το άρωμά σας και στο εσωτερικό των καρπών, στον αφαλό, αλλά και πίσω από τα γόνατά σας. Γενικά να έχετε στο νου ότι όπου υπάρχει παλμός (πχ στο εσωτερικό των καρπών) η ένταση του αρώματος έχει περισσότερη δύναμη.

Δύο ακόμα χρήσιμα facts για τα αρώματα που καλό είναι να γνωρίζετε

Που πρέπει να το αποθηκεύετε:

Όπως θα έχετε ξανακούσει, το μέρος όπου φυλάσσετε τα αρώματά σας είναι καλό να είναι σκοτεινό και με δροσερή θερμοκρασία. Ακόμα, εννοείται ότι πρέπει πάντα να κλείνετε πολύ καλά τα καπάκια και τα πώματα των αρωμάτων, ώστε το μπουκάλι να είναι πάντα γερά σφραγισμένο και να αποφεύγεται η επαφή με τον αέρα, η οποία προκαλεί οξείδωση και αλλοιώνει τη σύνθεση του αρώματος.

Πότε λήγει:

Όταν πλέον το άρωμά σας αρχίζει όντως να αλλοιώνεται, υπάρχουν κάποια σημάδια που θα σας κάνουν να τα καταλάβετε. Για παράδειγμα, όταν το χρώμα αρχίσει να σκουραίνει και η υφή να γίνεται πιο πηχτή, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να το αντικαταστήσετε με μια καινούρια συσκευασία. Ένα χαλασμένο άρωμα όχι μόνο δε θα σας δώσει την εσάνς που επιθυμείτε αλλά ενδέχεται και να προκαλέσει ερεθισμούς και λεκέδες στο δέρμα σας. Κάτι που φυσικά δε θέλετε.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr