Επίπεδη κοιλιά σε κάθε ηλικία: Ποια μέθοδος γυμναστικής είναι η ιδανική;

[ad_1]

Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Ο μεταβολισμός επιβραδύνει φυσικά και χωρίς γυμναστική ή σωστή διατροφή μπορεί κάποιος να αρχίσει να παίρνει κιλά ή να συσσωρεύει λίπος σε δύσκολα σημεία, όπως η κοιλιά και η περιφέρεια. Ευτυχώς με τη σωστή άσκηση μπορεί κάποιος να είναι fit σε κάθε ηλικία. Ποια όμως είναι η ιδανική άσκηση για να έχει κανείς επίπεδη κοιλιά είτε στα 30 είτε στα 40 και τα 50;

Όταν ο μεταβολισμός επιβραδύνει και η μυική μάζα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά, καλό είναι να αλλάξετε τη μέθοδο γυμναστικής που ακολουθείτε και να εστιάσετε στους μύες. Σύμφωνα με έρευνες, εξάλλου, οι ασκήσεις με βάρη είναι ιδανικές τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες που θέλουν να έχουν ένα καλλίγραμμο σώμα ή να χάσουν κιλά μετά τα 30.

Στοχεύστε σε ασκήσεις με βάρη δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον για 25 λεπτά για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας αλλά και να έχετε επίπεδη κοιλιά.

Τα μπροστινά καθίσματα κρατώντας αλτήρες είναι ιδανικά για να γυμνάσετε την περιοχή της κοιλιάς. Με σφιχτή την κοιλιά και κρατώντας βαράκια, λυγίστε τα γόνατα και χαμηλώστε σε γωνία 90 μοιρών. Επανέλθετε και επαναλάβετε.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και τις άρσεις κρατώντας βαράκια. Σταθείτε κρατώντας αλτήρες μπροστά σας με τεντωμένα τα χέρια να ακουμπούν στα πόδια σας. Με ίσιο τον κορμό σκύψτε μπροστά χαμηλώνοντας τα βαράκια μέχρι τα γόνατα και λίγο πιο κάτω. Επανέλθετε στην αρχική στάση και επαναλάβετε.

Κάντε τα κλασικά ροκανίσματα και τους πλάγιους κοιλιακούς με βάρη. Προτιμήστε τους προσθαφαιρούμενους δίσκους βάρους που θα κρατάτε πάνω στο στήθος ή πίσω από το κεφάλι αν είστε πιο προχωρημένος και στοχεύστε σε 2 σετ των 25-30 επαναλήψεων.

Χρειάζονται μόλις 10 εβδομάδες με ένα πρόγραμμα με ασκήσεις με βάρη ώστε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα σημαντικά. Σύμμαχός σας σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι και η σωστή διατροφή και τα superfoods, όπως το Moringa που είναι μια πολύτιμη διατροφική πηγή από την αρχαιότητα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ευεργετικά για τον οργανισμό και σε αντιοξειδωτικά. Το συμπλήρωμα διατροφής THE ACTIVE Club REFORM WHEY PROTEIN με Moringa έχει διπλή δράση, καθώς συμβάλει στην γράμμωση και στον έλεγχο βάρους. Συνδυάζει μοναδικά την πρωτεΐνη ορού γάλακτος με βιταμίνες C, B3, B6, μαγνήσιο και σίδηρο που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στη παραγωγή ενέργειας και στη μείωση της κούρασης και κόπωσης.

Activate your life και γίνετε μέλος της κοινότητας Active Club!

Ανακαλύψτε όλα τα προιόντα της σειράς THE ACTIVE CLUB για απόδοση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γυμναστική αλλά και γενικότερη βελτίωση της υγείας.

Πηγή: The Active Club

[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr