Έλλη Λυραράκη: Η σχεδιάστρια από την Κρήτη ξεχώρισε στο Paris Fashion Week με τα μοναδικά mules της

[ad_1]

Η Έλλη Λυραράκη έκανε την παρουσία της κάτι παραπάνω από αισθητή στο Paris Fashion Week. Η σχεδιάστρια από την Κρήτη, ξεχώρισε με τις ιδιαίτερες δημιουργίες της σε mules, που φέρουν τοιχογραφίες της Κνωσού και άλλα ιδιαίτερα σχέδια.

«Η συλλογή που παρουσίασα στο Παρίσι είναι εμπνευσμένη εξ ολοκλήρου από τον Μινωικό πολιτισμό. Ονομάζεται Αλαγονία, η οποία ήταν σύμφωνα με τη μυθολογία η κόρη του Δία και της Ευρώπης. Και ταυτόχρονα είναι το όνομα του χωριού από το οποίο κατάγομαι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η συλλογή περιλαμβάνει μια σειρά από 15 συλλεκτικά και αριθμημένα παπούτσια, όλα φτιαγμένα εξολοκλήρου στο χέρι», σημείωσε για την παρουσία της στο Paris Fashion Week.

Μόνο τυχαία δεν είναι όσα έγραψαν για την Έλλη δημοσιογράφοι από το Impression, το Harper’s Bazaar ,το L’officiel και άλλα διεθνή έντυπα μόδας.

«Πέρα από τα σανδάλια, σιγά -σιγά ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε πολύ ιδιαίτερα δερμάτινα αξεσουάρ και πέρσι για το χειμώνα του 2019 μια σειρά από πολύ ιδιαίτερες μπαλαρίνες/μοκασίνια από vintage υφάσματα, μπροκάρ και βελούδα, την οποία και παρουσίασαμε στο pop up project της Φαίης Μπέη και της Ιλεάνας Ισμυριδη στο Μουσείο Γουλανδρή.

Εκεί γνώρισα την νυν μάνατζερ μου Άντα Ηλιοπούλου, η οποία με την τεράστια εμπειρία της στην εβδομάδα μόδας Παρισιού και στα μίντια, με συνεργασίες στο Παρίσι με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας όπως την Chanel, τον JITROIS, Chantal Thomass, Miyake, Schiaparelli, Franck Sorbier και πολλούς άλλους, ενθουσιάστηκε με κάποιες δερμάτινες μανσέτες που είχα φτιάξει και ως τότε δεν τις είχε προσέξει ο κόσμος ιδιαίτερα. Η Άντα με πίστεψε αμέσως, είδε πως έχω ένα ιδιαίτερο ταλέντο που δεν απευθύνεται στην Ελλάδα και με παρότρυνε να κάνουμε μια ειδική σειρά υποδημάτων για να την παρουσιάσουμε στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής, με την υποστήριξη της εταιρείας Mephistopheles Productions,στην οποία κατέχει διευθυντική θέση.

Στην αρχή μου ακουγόταν παράλογο αλλά στο τέλος με την υποστήριξη της και την καθοδήγηση της ,ανακάλυψα τι πραγματικά μπορώ και θέλω να κάνω. Έτσι ξεκινήσαμε μια έρευνα με τη συμβολή αρχαιολόγου, μελετήσαμε τοιχογραφίες και δοκιμάσαμε παραδοσιακές τεχνικές της Κρήτης που θα μπορούσαν να δώσουν άλλη διάσταση στο χειροποίητο παπούτσι. Φαίνεται ότι η συλλογή μας έκανε εντύπωση ,αφού σε λίγες ώρες την παρουσίασαν τα διεθνούς φήμης περιοδικά Ιmpression,το Ηaarper’s Βazaar και το L’officiel», αναφέρει.

Πηγή: PeopleGreece

[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr