Πώς θα εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα με 10 απλά βήματα – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

denim shorts high, κυτταρίτιδαΜε τον καιρό να γίνεται ολοένα και πιο ζεστός καθημερινά και το καλοκαίρι να βρίσκεται κοντά, το θέμα της κυτταρίτιδας έχει ξεκινήσει να μας απασχολεί και πάλι. Αν νομίζετε πως είστε οι μόνες που έχουν κυτταρίτιδα, κάνετε πολύ μεγάλο λάθος.

Γιατί έχουμε κυτταρίτιδα;

Εννέα στις δέκα γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα, η οποία ουσιαστικά είναι ο φυσικός τρόπος αποθηκεύσεως λίπους στις μετεφηβικές γυναίκες, που εξασφαλίζει ότι θα υπάρχουν επαρκείς θερμίδες για τις μελλοντικές κυήσεις και τον θηλασμό. Αν και το σώμα μας έχει φυσικά την τάση να δημιουργεί την όψη φλοιού πορτοκαλιού σε συγκεκριμένες περιοχές, υπάρχουν ευτυχώς πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να την μειώσουμε και σταδιακά να την εξαφανίσουμε (σχεδόν).

Σηκωθείτε από την καρέκλα

Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε την ημέρα μας καθισμένοι σε μία καρέκλα, γεγονός το οποίο επιδεινώνει την κυτταρίτιδα, οπότε φροντίστε να περπατάτε για λίγα λεπτά κάθε ώρα της ημέρας.

Πιείτε άφθονο νερό

Πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα, ώστε να λειτουργούν ομαλά το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα και να αποβάλλονται οι τοξίνες που προκαλούν σχηματισμό της κυτταρίτιδας.

Εξειδικευμένη κρέμα

Οι περισσότερες κρέμες μπορούν να βοηθήσουν έως ένα βαθμό, αλλά μόνον όταν χρησιμοποιούνται συνεχώς και όχι για μικρό χρονικό διάστημα. Εφαρμόστε τη δική σας καθημερινά, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις στις περιοχές όπου συναντάται το πρόβλημα.

Βουρτσίστε το δέρμα σας

Το βούρτσισμα σε στεγνό δέρμα πριν το μπάνιο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπιστεί η συμφόρηση στις περιοχές όπου έχουν συσσωρευτεί λέμφος και τοξίνες. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες και βουρτσίστε το σώμα σας ξεκινώντας από τα πόδια, κάνοντας μεγάλες, κυκλικές κινήσεις με κατεύθυνση προς την καρδιά.

Στρέτσινγκ

Κάντε καθημερινά διατάσεις, ώστε να διεγείρετε την ροή του αίματος, γεγονός που βοηθάει στην αποβολή των τοξινών που δημιουργούν κυτταρίτιδα.

Διατροφή

Αποφύγετε την υπερκατανάλωση καφεΐνης και οινοπνευματωδών ποτών και φροντίστε να καταναλώνετε συστηματικά φρέσκα φρούτα και φυτικές ίνες.

Κιλά

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα και να μην έχετε συνεχείς αυξομειώσεις.

Αλάτι

Μειώστε την κατανάλωση άλατος, η οποία συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κυτταρίτιδας.

Styling

Αποφύγετε να φοράτε ψηλά τακούνια και πολύ στενά παντελόνια, καθώς εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Στο ντους

Κάντε μπάνιο εναλλάσσοντας το κρύο με το ζεστό νερό, έτσι ώστε να διεγείρεται η κυκλοφορία του αίματος.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram



[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr