Ο Βασίλης Μίχας μπαίνει για το InStyle σε ρόλο «επαναστάτη με αιτία» και έχει κάθε λόγο να το κάνει!

[ad_1]

Ανήσυχο πνεύμα, σε συνδυασμό με εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο Βασίλης Μίχας, μετά τη συμμετοχή του στη σειρά του ΑΝΤ1 Η Επιστροφή, έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας. Το ποδόσφαιρο ήταν πάντα η μεγάλη του αγάπη, όμως το μόντελινγκ και η υποκριτική είναι αυτά στα οποία χαράζει τη δική του πορεία –με μεγάλη επιτυχία, μάλιστα– το τελευταίο διάστημα.

Ted Βaker πουκάμισο, Collective Stores. Intimissimi φανελάκι.

Στον χώρο του μόντελινγκ έχεις κάνει ήδη σημαντικά βήματα. Ποια είναι η πιο σημαντική σου συνεργασία μέχρι τώρα;

Το ελληνικό και το τουρκικό Esquire είναι από τις πολύ ωραίες δουλειές που έχω να θυμάμαι. Επίσης, οι συνεργασίες μου με τους σχεδιαστές Angelos Frentzos και Mike Colas στη Μαδρίτη. Αλλά για να σου πω την αλήθεια, αυτά που χαίρομαι πολύ είναι κάποια tests που έχω κάνει με πολύ καλούς φωτογράφους, όπως τον Κώστα Αυγούλη, τον Χάρη Φαρσαράκη, τον Γιώργο Μαλεκάκη και τον Γιάννη Τζανή.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το μόντελινγκ;

Όταν τελείωσα το σχολείο, πέρασα στο ΤΕΙ Πειραιά, αλλά η μεγάλη μου αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο. Ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό από τα 6 μου χρόνια. Δυστυχώς, έπειτα από κάποιους σοβαρούς τραυματισμούς και τρεις επεμβάσεις στα γόνατα, αναγκάστηκα να σταματήσω τον αθλητισμό. Εκεί που ήμουν στις «μαύρες μου», μου πρότεινε ένας ατζέντης να κάνω κάποιες δουλειές ως μοντέλο και σκέφτηκα «γιατί όχι;». Βέβαια, μετά το πήρα πολύ σοβαρά κι έτσι ξεκίνησα να βγαίνω στο εξωτερικό για να το κυνηγάω και για να κάνω δουλειές.

Η υποκριτική πώς προέκυψε;

Είχα ξεκινήσει να κάνω κάποια σεμινάρια υποκριτικής για να αναπτύξω τα εκφραστικά μου μέσα, αλλά όχι με σκοπό να γίνω ηθοποιός. Εντελώς άσχετα, μια ημέρα είδα ένα μήνυμα στο Facebook που με καλούσαν σε οντισιόν για μια τηλεοπτική σειρά. Αποφάσισα να πάω από περιέργεια για να δω τη διαδικασία. Έκανα κι άλλα δοκιμαστικά και μετά μου ανακοίνωσαν πως με ήθελαν να παίξω στην Επιστροφή.

Είδες αλλαγή στην καθημερινότητά σου μετά τον ρόλο σου στη σειρά; Υπάρχει κάτι που να σε δυσκόλεψε;

Υπήρξαν πολλά πράγματα που με δυσκόλεψαν, διότι δεν είχα καμία εμπειρία στην υποκριτική και στο πώς γίνεται ένα γύρισμα. Έπρεπε να τα μάθω όλα και μάλιστα γρήγορα, γιατί τα γυρίσματα μιας καθημερινής σειράς έχουν τεράστιες απαιτήσεις και καθόλου χρόνο για χάσιμο. Οπότε άκουγα, παρατηρούσα και έκανα ό,τι μπορούσα ώστε να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω να το κατάφερα.

Δέχεσαι μηνύματα από θαυμάστριες. Υπάρχει κάτι που να σε έχει φέρει σε δύσκολη θέση;

Δεν έρχομαι εύκολα σε δύσκολη θέση, γιατί ξέρω πως στα social media οι άνθρωποι είναι πολύ απελευθερωμένοι ή ακόμα και προκλητικοί. Δεν έχω όμως κανένα θέμα, γιατί γνωρίζω πως ο κόσμος στα social media δεν είναι πραγματικός, οπότε τον παρακολουθώ σαν να είναι cartoon movie. Συνεπώς, ούτε σοκάρομαι ούτε παίρνω στα σοβαρά τα πράγματα που συμβαίνουν εκεί.

Intimissimi φανελάκι. Scotch & Soda παντελόνι, Collective Stores. Converse All Star μποτάκια, Collective Stores. Persol γυαλιά ηλίου.

Υποκριτική, αθλητισμός, μόντελινγκ. Τι είναι πιο «κοντά» στον Βασίλη από τα τρία και σε ποιο θα επένδυες για το μέλλον;

Με ό,τι καταπιάνομαι το κάνω με μεγάλη σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Κατάλαβα όμως πως η υποκριτική είναι ένα μικρόβιο που έτσι και το κολλήσεις, κόλλησες. Τώρα έχω κάνει focus σε αυτό και προσπαθώ να εξελιχθώ μέσα από μαθήματα και σεμινάρια όσο περισσότερο γίνεται. Όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν επενδύω στο μέλλον. Κάνω ό,τι με κάνει χαρούμενο και δημιουργικό τώρα και το μέλλον το αφήνω να έρθει όπως θέλει…

Είσαι βέρος Κυψελιώτης. Μένεις μόνος σου;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κυψέλη και όλη μου η ζωή είναι στο κέντρο της Αθήνας. Προς το παρόν, μένω στο πατρικό μου με την οικογένειά μου, αλλά ψάχνω σπίτι για να μείνω μόνος μου. Αν ακούσετε καμιά καλή περίπτωση σπιτιού στην Κυψέλη ή εκεί γύρω, παρακαλώ, ενημερώστε με. (γέλια)

Τι αγαπάς στην περιοχή σου; Ποια είναι η αγαπημένη σου βόλτα;

Αγαπάω πολύ την Κυψέλη και τριγυρίζω συνέχεια εκεί. Συνήθως θα με βρεις στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη. Συναντάω φίλους, κάνω επαγγελματικά ραντεβού, όλα εκεί, κάτω από τις μουριές και τα πλατάνια, που έχουν θεριέψει αυτή την εποχή και είναι πολύ ωραία.

Les Deux πουκάμισο, Collective Stores. Intimissimi φανελάκι. Mango παντελόνι, mango.com. Persol γυαλιά ηλίου

Τι μουσική ακούς;

Ακούω τα πάντα, αρκεί να είναι ένα καλό τραγούδι που «να μου κάνει κάτι». Να αισθανθώ, να σκεφτώ, να χορέψω ή και να γελάσω. Γενικά, μου αρέσουν τα τραγούδια που δεν είναι αδιάφορα. Δηλαδή, δεν μου αρέσουν τα τραγούδια που έχουν φτιαχτεί για να παίζουν σαν background. Θέλω η μουσική και οι στίχοι να μου βγάζουν συναίσθημα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη «αλητεία» που έχεις κάνει μέχρι σήμερα;

Στην εφηβεία ήσουν ήσυχο παιδί; Είμαι ή του ύψους ή του βάθους. Ή που θα είμαι πολύ σοβαρός ή τελείως κάφρος. Με τους κολλητούς μου, με τους οποίους είμαστε φίλοι από το σχολείο, έχουμε κάνει φοβερές βλακείες, αλλά, ειλικρινά, τώρα που το σκέφτομαι, δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να το πούμε δημόσια. (γέλια)

Τι κάνει στην καθημερινότητά του ο Βασίλης;

Αυτή την περίοδο ξεκουράζομαι και κάνω μαθήματα υποκριτικής και σεμινάρια. Φυσικά κάνω και γυμναστική δυο-τρεις φορές την εβδομάδα, γιατί είναι η ψυχοθεραπεία μου.

Προτιμάς να μένεις σπίτι ή να βγαίνεις με φίλους;

Γενικά είμαι του σπιτιού. Μου αρέσει να διαβάζω, να βλέπω ταινίες και σειρές ή να πηγαίνω σε σπίτια φίλων. Βράδυ δεν βγαίνω συχνά, αλλά πού και πού θα κάνω τη βόλτα μου. Πάντως, δεν μου αρέσει πολύ η νύχτα, πιο πολύ απολαμβάνω τη μέρα.

Γυμνάζεσαι και προσέχεις. Τι γυμναστική κάνεις ακριβώς;

Δεν γυμνάζομαι καθημερινά, αλλά κάνω διάφορα είδη για να μη βαριέμαι. Κάνω από βάρη και πυγμαχία μέχρι crossfit. Γενικώς ό,τι μου έρθει από αθλήματα το κάνω. Πρόσφατα δοκίμασα και σκοποβολή και μου άρεσε πολύ. Νιώθεις λίγο σαν ήρωας αστυνομικής ταινίας.

Zadig & Voltaire πουκάμισο και παντελόνι, attica. Intimissimi φανελάκι. Diesel μποτάκια. Persol γυαλιά ηλίου. Grooming: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου.

Διάβασα ότι είσαι δεινός «pastry chef». Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου και για ποιον θα την έφτιαχνες;

Είμαι φοβερός γλυκατζής, και στο να φτιάχνω αλλά και στο να τρώω. Νομίζω πως αυτό που πετυχαίνω περισσότερο είναι το cheesecake. Αν καλούσα κάποιον για να το δοκιμάσει, νομίζω ότι θα επέλεγα την Charlize Theron – είναι πανέμορφη και μου δίνει την αίσθηση πως πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα.

Τι σου αρέσει να φοράς καθημερινά;

Γενικά δεν προσέχω καθόλου τι φοράω. Συνήθως θα με δεις με φόρμες και σε μεγάλα κέφια τζιν με T-shirt και χαβανέζικο πουκάμισο από πάνω. Πάντως, η δεκαετία που μου αρέσει είναι τα 90s. Τι δεν θα φορούσες ποτέ; Δεν έχω τέτοια κολλήματα. Από τη δουλειά μου ως μοντέλο έμαθα τον τρόπο να φοράω τα πάντα και να τα στηρίζω. Επίσης έμαθα πως ακόμα και τα πιο εξωφρενικά πράγματα μπορεί να σου πηγαίνουν. Οπότε, μπορώ να φορέσω με την ίδια άνεση από φουστανέλα μέχρι κελεμπία.

Θα έπαιρνες κιλά για έναν ρόλο;

Ναι, δεν θα είχα κανένα θέμα, αλλά θα το έκανα σωστά. Στο παρελθόν για το μόντελινγκ έχασα δεκαπέντε κιλά. Επομένως, αν ήταν ένας ρόλος και μια δουλειά που άξιζαν τον κόπο, θα το έκανα, και μάλιστα με μεγάλη χαρά, για να δω και πώς γίνεται αλλά και πώς θα αλλάξω εγώ.

Ποιο είναι το χειρότερο και ποιο το καλύτερο σχόλιο που έχεις ακούσει για την εμφάνισή σου;

Το χειρότερο ήταν όταν έκανα μόντελινγκ και μου έλεγαν πως έχω πολύ ωραίο σώμα, αλλά πρέπει να χάσω πολλά κιλά, γιατί στη μόδα θέλουν πολύ λεπτές σιλουέτες. Ήταν λίγο τρελό να μου λένε πόσο ωραίο σώμα έχω αλλά πως πρέπει να το αλλάξω – και μάλιστα πολύ. Το καλύτερο είναι όταν μου λένε ότι τους αρέσει το χαμόγελό μου. Είναι όμορφο να αρέσεις στους ανθρώπους όταν είσαι χαρούμενος.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σου;

Συζητάω διάφορα πράγματα για τηλεόραση, αλλά είμαι πολύ κοντά στο να κλείσω μια δουλειά στο θέατρο. Αν γίνει, θα έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί θα με δείτε σε έναν ρόλο που δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Επιστροφής. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, αλλά, δυστυχώς, ακόμα δεν μπορώ να το ανακοινώσω.

Από τον Άκη Αδαμόπουλο

Φωτογραφίες Νίκος Μαλιακός

[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr