Οδηγός επιβίωσης: Τι πρέπει να κάνετε αν καείτε από τον ήλιο – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

Καλοκαίρι ίσον παραλία ίσον ξεγνοιασιά και παιχνίδια. Ρακέτες, βόλεϊ, αγώνες στο κολύμπι, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, υπάρχει όμως κάτι με το οποίο δεν παίζουμε, no matter what, και αυτό είναι ο ήλιος. «Έλα μωρέ, θα βάλω σε λίγο αντηλιακό» και λοιπές ατάκες που όλοι έχουμε πει έστω και μια φορά στη ζωή μας έχουν πάντα την ίδια οδυνηρή κατάληξη: τα εγκαύματα. Εμείς πάντως σας προειδοποιήσαμε, αλλά για παν ενδεχόμενο σας λέμε και τι να κάνετε σε περίπτωση που γίνει και φέτος το «κακό».

Αρχικά πάρτε ένα αντιφλεγμονώδες χάπι όπως η ασπιρίνη, ώστε να μειώσετε την φλεγμονή που δημιουργήθηκε στο δέρμα και φυσικά για να ανακουφιστείτε από τον πόνο (αουτς).

Κάντε κομπρέσες με ένα μείγμα κρύου νερού και γάλακτος ή ακολουθήστε την κλασική συνταγή των γιαγιάδων μας και απλώστε πάνω στο δέρμα σας γιαούρτι.

Η αλόη στη συγκεκριμένη περίπτωση θα κάνει θαύματα, αφού θα καταπραΰνει το δέρμα αμέσως και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Θα βρείτε σχετικά προϊόντα στην αγορά ή αν έχετε το φυτό στον κήπο σας κόψτε ένα φύλο στη μέση και απλώστε πάνω στο έγκαυμα το ζελέ που θα βγει.

Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο ή το δέρμα παρουσιάζει φουσκάλες προμηθευτείτε μια ειδική κρέμα από το φαρμακείο ή καλέστε τον γιατρό σας για να σας συστήσει κάποια αγωγή.

Τις επόμενες μέρες αποφύγετε να κάνετε απολέπιση, αποτρίχωση ή να απλώσετε στο δέρμα σας κρέμες σώματος με άρωμα. Αντίθετα προτιμήστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος που να περιέχει φυτικό έλαιο καρύδας ή αλόη.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram



[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr