Καήκατε από τον ήλιο; Αυτή είναι η πιο γρήγορη, αποτελεσματική και οικονομική λύση! – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

sunbathing, Καήκατε από τον ήλιοΑν και αποκλείεται να μην ξέρετε πως το αντηλιακό είναι must have, ΚΑΙ αυτό το καλοκαίρι σίγουρα κάποιοι θα καταφέρουν να καούν. Fyi, το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα όταν βρίσκεστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, ενώ τις μεσημεριανές ώρες καλό θα είναι να βρίσκεστε στη σκιά.

Ξεχάσατε να κάνετε τα παραπάνω ή σας πήρε ο ύπνος στην ξαπλώστρα και καήκατε από τον ήλιο; Εκτός από το κλασικό γιατροσόφι των γιαγιάδων, aka το γιαούρτι, τις ενυδατικές κρέμες και τα after sun, υπάρχει και κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τα εγκαύματα.

Σύμφωνα με έρευνες (τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας στο Harrogate) αν πιείτε ένα χαπάκι βιταμίνης D μία ώρα μετά την έκθεση στον ήλιο, θα μειωθεί σημαντικά η ερυθρότητα του δέρματος, το οίδημα και η φλεγμονή.

Οι έρευνες αυτές έδειξαν πως  οι άνθρωποι που παθαίνουν εγκαύματα τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους. Αυτό κάνει τους ετευνητές να πιστεύουν ότι η άμεση χορήγηση βιταμίνης D με τη μορφή συμπληρώματος αμέσως μετά το έγκαυμα μπορεί να έχει θετική επίδραση στον ασθενή, περιλαμβανομένης της ενισχυμένης αντιμικροβιακής δράσης για την πρόληψη της λοίμωξης και την βελτίωση της διαδικασίας της επούλωσης. «Ένα σοβαρό έγκαυμα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης D και η χορήγηση συμπληρώματος μπορεί να είναι ο απλούστερος, ασφαλέστερος και οικονομικός τρόπος βελτίωσης του θεραπευτικού αποτελέσματος για τον ασθενή», εξήγησε η Dr. Janet Lord.

Φυσικά, σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει πως μπορείτε «κοιμάστε ήσυχοι» κάτω από τον ήλιο. Η συγκεκριμένη λύση είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Μέχρι τότε μην σταματάτε να απλώνετε συνέχεια αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram



[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr