Θέλετε πιο μακριά και υγιή νύχια; Ορίστε πώς θα τα καταφέρετε – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

Instagram @paintboxnails

Είμαι η Χρύσα, beauty editor του InStyle.gr και έχω να κάνω την εξής δήλωση: δεν μου αρέσουν καθόλου τα μακριά νύχια. Καθόλου όμως. Εκτός του ότι με ανατριχιάζουν, δεν καταλαβαίνω πώς όσες τα έχουν καταφέρνουν να γράφουν, να πληκτρολογούν, να βάζουν φακούς επαφής, να βαφτούν, να.. να.. η λίστα με τις ερωτήσεις που θα μπορούσα να τους κάνω είναι ατελείωτη.

Παρόλα αυτά, καταλαβαίνω και δέχομαι πως σε κάποιες από εσάς αρέσουν πολύ και παλεύετε να καταφέρετε να μακρύνετε τα νύχια σας και να είναι γερά και υγιή. Ακριβώς για αυτό θα σας δώσω τα παρακάτω tips – αλλά please μην το παρακάνετε με το μήκος, τα υπερβολικά μακριά νύχια δείχνουν απλά weird.

Ο διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για την ομορφιά. Οι ειδικοί προτείνουν να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με καλά λιπαρά (αβοκάντο, ξηρούς καρπούς και ψάρια πλούσια σε Ω3 λιπαρά) που κάνουν θαύματα για τα νύχια αλλά και τα μαλλιά και το δέρμα. Εκτός από αυτό, οι  nail artists συμβουλεύουν να κάνετε πριν κοιμηθείτε λίγο μασάζ με ένα θρεπτικό λάδι ή μια καλή κρέμα χεριών. Η τροφή έρχεται εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

OPI Pro Spa Nail & Cuticle Oil

Τα λάθη στο μανικιούρ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε κατά το μανικιούρ στο σπίτι είναι να λιμάρουμε τα νύχια με κίνηση μπρος-πισω. Αν έχετε παρατηρήσει τη nail artist σας, κάνει κινήσεις από την άκρη των νυχιών και προς τα μέσα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος. Μπορεί να μη βλέπετε τη φθορά με γυμνό μάτι αλλά, το λάθος λιμάρισμα φθείρει τις στοιβάδες του νυχιού και αυτό κατά συνέπεια αποδυναμώνεται και σπάει ευκολότερα.

Sephora Collection 4 Mini Essentials manicure kit

Τι γίνεται με τα ψεύτικα νύχια;

Τα ψεύτικα νύχια είναι μόδα γιατί η μόδα προστάζει μακριά και μυτερά σχέδια. Όλα ωραία ως εδώ αλλά τα ωραία δεν έρχονται και χωρίς τίμημα. Με τη συνεχόμενη χρήση ψεύτικων νυχιών (ακρυλικά, μετάξι κλπ) το δικό σας νύχι αποδυναμώνεται από κάτω. Ακόμα χειρότερα, αν δεν γίνει σωστά η τεχνική μπορεί να δημιουργηθούν πραγματικά σοβαρά προβλήματα στα νύχια.

Αν αναρωτιέστε τώρα για το gel, οι ειδικοί λένε πως είναι τέλειο για να ξεγνοιάσετε στις διακοπές ή για ένα μικρό διάστημα αλλά δεν πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Το gel μανικούρ, καθώς μένει περισσότερο στο νύχι το φθείρει σχεδόν όσο και τα ψεύτικα. Αυτό φυσικά σημαίνει πως πρέπει να αφήνετε για ένα διάστημα τα νύχια σας στην ησυχία τους. Χωρίς βερνίκι, χωρίς τίποτα και επειδή αν είστε φαν του συνεχόμενου μανικιούρ υπάρχει πιθανότητα να έχετε κίτρινα νύχια έχουμε τη λύση: ταμπλέτες καθαρισμού για τεχνητές οδοντοστοιχίες. Ναι, όσο αστείο και να ακούγεται, οι ταμπλέτες για τις… μασέλες θα λευκάνουν τα νύχια σας. Απλά διαλύστε μια σε νερό και μουλιάστε τα.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram



[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr