Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου μιλά για τον νέο της ρόλο ως καλλιτεχνικής διευθύντριας της εταιρείας Καλογήρου

[ad_1]

«Στο εξωτερικό απέκτησα εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας. Ο χώρος της μόδας είναι δύσκολος και με μεγάλο ανταγωνισμό. Όμως αν υπάρχει ταλέντο, επαγγελματισμός και αφοσίωση, τα καταφέρνεις. Δεν πρέπει να έχεις το attitude ενός σταρ, πρέπει να είσαι ταπεινός, δημιουργικός και να μην επαναπαύεσαι ποτέ». H καριέρα της Ελβίρας είναι αξιοθαύμαστη. Οι σπουδές της στον σχεδιασμό υποδημάτων ξεκίνησαν στη Σχολή Βελουδάκη και συνεχίστηκαν στο London School of Fashion, το Ινστιτούτο Marangoni και τη σχολή του σχεδιαστή Sergio Rossi, όπου διδάχτηκε με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα γύρω από το τεχνικό κομμάτι του σχεδιασμού τους. Ταυτόχρονα, δούλεψε για διάσημους σχεδιαστές, όπως ο Bruno Frisoni, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Roger Vivier, και ο Diego Dolcini αλλά και για μεγάλους οίκους μόδας, όπως οι Balmain, Dolce & Gabbana, Madeleine Vionnet και Narciso Rodriguez. Λίγο καιρό αργότερα, το βραβείο που κέρδισε ως Ανερχόμενη Σχεδιάστρια Παπουτσιών στον διαγωνισμό της ιταλικής Vogue και του σχεδιαστή Rene Caovilla Knowledge & innovation: The future footwear generation έκανε το όνομά της ακόμα πιο διάσημο. «Ήμουν τυχερή γιατί υπήρξα πάντα το δεξί χέρι καλλιτεχνικών διευθυντών διάσημων οίκων μόδας. Δίπλα τους έζησα όμορφες στιγμές αδρεναλίνης, αλλά και μεγάλου άγχους».

Το 2015, έχοντας επιστρέψει στην Ελλάδα, η σχεδιάστρια ξεκίνησε το δικό της brand, Di Gaia (σημαίνει Της Γαίας), που αγαπήθηκε γρήγορα από το γυναικείο κοινό, ενώ λίγα χρόνια αργότερα λανσάρισε ένα νέο brand με έντονα χρώματα και γραφικά στοιχεία, που ακούει στο όνομα Phi-male. «Στους ξένους οίκους μόδας έχεις μεγάλη ελευθερία στον σχεδιασμό και το budget είναι μεγάλο. Οι τεχνίτες και η ποιότητα είναι άψογα. Δυστυχώς, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος περιορισμός σε όλα κι αυτό με δυσκολεύει καλλιτεχνικά. Παρ’ όλα αυτά, ήρθα για να μείνω». Η Ελβίρα σχεδιάζει πάντα κοιτώντας τη φύση και ακούγοντας τζαζ ή κλασική μουσική. Διαβάζει, ερευνά και εμπνέεται από εικόνες, ταινίες, εκθέσεις, πίνακες και οτιδήποτε καταφέρει να τραβήξει την προσοχή της. Άλλωστε, η έμπνευση έρχεται πάντα ξαφνικά.

«Οι Ελληνίδες έχουν ωραίο στιλ, αλλά είναι συγκρατημένες» λέει, ενώ θεωρεί ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης. «Αν φορέσεις κάτι ασυνήθιστο, οι άνθρωποι σε κοιτάζουν περίεργα. Στο εξωτερικό δεν συμβαίνει αυτό κι έτσι έχεις τη διάθεση να πειραματιστείς». Εδώ και λίγους μήνες η Ελβίρα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Καλογήρου. Μιας εταιρείας με μακρά και επιτυχημένη πορεία που ανανεώνεται, στοχεύοντας να συνεχίσει να πρωτοστατεί.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που θα μπορούσε να με απορροφήσει εκτός από την Καλογήρου. Έχει το απαιτούμενο επίπεδο και την ποιότητα που χρειάζομαι για να δημιουργήσω τις συλλογές μου. Το brand θα αποκτήσει μια φρέσκια πνοή, κρατώντας όμως την ταυτότητά του. Ουσιαστικά, στις νέες συλλογές της Καλογήρου θα συνεχίσουν να υπάρχουν κλασικά σχέδια, αλλά με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση». Σε όλα τα σχέδια που θα ανακαλύψουμε σύντομα έρχεται να προστεθεί μια capsule συλλογή με νεανικά κομμάτια, που θα συνδυάζουν χρηστικότητα και μοντέρνα διάθεση, καθώς και συνεργασίες με διάσημους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές.

Ανάμεσα σε συναντήσεις και σχέδια, η Ελβίρα χαλαρώνει κάνοντας πιλάτες, πηγαίνοντας σε εκθέσεις, διαβάζοντας και ταξιδεύοντας. «Πλέον προσπαθώ να έχω πάντα χρόνο για τον εαυτό μου και να μην με παραμελώ. Έτσι έρχεται και η έμπνευση για δημιουργία».

Από τη Ζωή Μίχα

Φωτογραφίες Στέφανος Παπαδόπουλος

[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr