Γυαλίζει συνέχεια το πρόσωπό σας; Έχουμε πέντε genius λύσεις για εσάς – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

Instagram: @eleanorpendleton

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, τότε ξέρετε πόσο ενοχλητική μπορεί να γίνει η «γυαλάδα» που εμφανίζεται μόλις λίγη ώρα μετά τον καθαρισμό. Να αλλάξετε τύπο επιδερμίδας δυστυχώς δεν μπορείτε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε ιδιαίτερα τώρα που καλοκαιριάζει σιγά σιγά είναι μερικές μικρές αλλαγές στην ρουτίνα της περιποίησή σας και θα δείτε αρκετά μεγάλη διαφορά. Trust us, εμείς τις κάναμε ήδη και πλέον δεν γυαλίζουμε τόσο πολύ.

Έχετε μαζί σας blotting papers

Είναι τα χαρτάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα και κάνουν θαύματα. Έχουν επάνω τους μια διάφανη πούδρα που και «ρουφά» τη λιπαρότητα και αφήνει το δέρμα ματ. Τώρα το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι. Γιατί; Εκτός του ότι κάνουν την καλύτερη δουλειά, δεν δημιουργούν εφέ μάσκας όπως η πούδρα.

Μην βάζετε υγρό foundation  παντού

Ναι χαρίζει πιο φυσικό αποτέλεσμα όμως επιβαρύνει την επιδερμίδα και τώρα το καλοκαίρι δεν το θέλετε. Σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ιδρώτα είναι το κόκκινο κουμπί για τη λιπαρότητα. Βάλτε ελάχιστη πούδρα ή ακόμα και τίποτα στα λιπαρά σημεία του προσώπου σας (μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και ελάχιστο υγρό foundation οπουδήποτε αλλού. Θα μας θυμηθείτε.

Πλένετε συχνά το πρόσωπό σας

Όχι, δεν εννοούμε κάθε 5 λεπτά αλλά 3 φορές τη μέρα. Ναι, ακούγονται πολλές και είναι, αν έχετε κανονική επιδερμίδα. Τα λιπαρά δέρματα ωστόσο είναι πολύ πιο ανθεκτικά στον καθαρισμό και μάλιστα ευεργετούνται καθώς και απομακρύνεται η λιπαρότητα και αποφεύγονται τα σπυράκια. Πλένετε λοιπόν το πρόσωπό σας το πρωί, το μεσημέρι που επιστρέφετε σπίτι και το βράδυ και θα είστε μια χαρά.

Βάζετε λιγότερη ενυδατική κρέμα

Αρχικά διαλέξτε μια ειδική, ελαφριά (σε μορφή τζελ αν είναι δυνατόν) κρέμα και χρησιμοποιήστε την με φειδώ. Όταν λέμε βέβαια φειδώ δεν εννοούμε να την παραλείπετε. Απλά να βάζετε λιγότερη ποσότητα πριν βγείτε το πρωί και κανονική το βράδυ πριν τον ύπνο. Έτσι η επιδερμίδα σας δεν θα επιβαρυνθεί περισσότερο από όσο πρέπει και δεν θα γυαλίζετε τόσο.

Χρησιμοποιήστε μια λοσιόν με σαλυκιλικό οξύ

Το σαλυκιλικό οξύ βοηθά στην απολέπιση μα κυρίως εξισορροπεί την επιδερμίδα. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε λοιπόν γιατί πρέπει να επενδύσετε σε έναν τέτοιο καλό ορό. Το ισορροπημένο δέρμα δεν γυαλίζει υπερβολικά και άρα δείχνει καλύτερο.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram



[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr