Γιατί μια τραγουδίστρια από την Ινδονησία κοιμάται με ταινία στο στόμα της;

[ad_1]

Η Andien είναι μια δημοφιλής τραγουδίστρια στην Ινδονησία που πρόσφατα σόκαρε τους fans της όταν αποκάλυψε με μια φωτογραφία της στο Instagram ότι κοιμάται έχοντας κολλημένη μια μονωτική ταινία στο στόμα της. Μάλιστα δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν και τον σύζυγό της αλλά και τον 2 χρονών γιο της να κάνουν το ίδιο.

Όπως αποκάλυψε στο post της, η οικογένειά της ακολουθεί την Buteyko εδώ και τρεις μήνες, μια τεχνική που έχει να κάνει με το να βρίσκεις τρόπους να αναπνέεις από τη μύτη, με έναν από αυτούς να είναι να βάζεις ταινία στο στόμα ώστε να αναπνέεις μόνο από τη μύτη.

Η Buteyko όπως έγραψε η Andien στο Instagram την έχει βοηθήσει να κοιμάται καλύτερη, να απαλλαχθεί από την κακή αναπνοή αλλά και να μην ξηραίνεται ο λαιμός της.

Τι είναι η τεχνική ‘Buteyko’;

Η Buteyko είναι μια τεχνική που εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’50 από έναν σοβιετικό γιατρό, τον Konstantin Pavlovich Buteyko.Σύμφωνα με τον γιατρό τα αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα, σχετίζονται με τον τρόπο που αναπνέουμε και όπως πίστευε αν οι ασθενείς μάθουν να αναπνέουν σωστά από τη μύτη τα προβλήματα θα εξαφανίζονταν.

Αυτή η θεραπεία παραμένει δημοφιλής ακόμα και σήμερα με όσους ακολουθούν την τεχνική Buteyko να κάνουν καθημερινά ασκήσεις αναπνοής αλλά και να κλείνουν το στόμα του με ταινίες όταν κοιμούνται.

Είναι ασφαλές;

Οι γιατροί σήμερα πιστεύουν ότι είναι προτιμότερο να αναπνέουμε από τη μύτη, όμως δεν προτείνουν να κλείνουμε το στόμα μας με ταινία το βράδυ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γιατρός Kathleen Yaremchuk στο BBC «οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ανοίγουν το στόμα τους όταν κοιμούνται εκτός αν έχουν πρόβλημα να αναπνεύσουν από τη μύτη».



[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr