Τρία μεγάλα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στη φροντίδα βαμμένων μαλλιών – Ομορφιά | Μαλλιά

[ad_1]

Getty Images, φροντίδα βαμμένων μαλλιών

Getty Images

Ξανθά, καστανά, κόκκινα – όποιο κι αν είναι το χρώμα που επιλέγετε να βάψετε τα μαλλιά σας, απαιτεί έξτρα φροντίδα από εσάς για να δείχνει λαμπερό. Όσες βάφετε τα μαλλιά σας συχνά, σίγουρα έχετε προσέξει πως μόλις λίγες μέρες μετά την επίσκεψή σας στο κομμωτήριο, η απόχρωση τους έχει θαμπώσει και δεν δείχνει πια «φρέσκια». Νομίζετε πως αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει; Κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν φταίει η βαφή, δεν φταίει η κομμώτρια και δεν φταίνε τα μαλλιά σας. Αυτός που φταίει είστε εσείς και η έλλειψη σωστής φροντίδας.

Σύμφωνα με την hair colourist Rita Hazan, η οποία επιμελείται τα μαλλιά των Beyoncé, Katy Perry και Jennifer Lopez, υπάρχουν τρία μεγάλα και πολύ συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες, αλλά thank god είναι πανεύκολο να διορθωθούν. Αν τηρήσετε τις συμβουλές της, το χρώμα σας θα διαρκεί πολύ περισσότερο, ενώ θα είναι και πολύ πιο λαμπερό.

Λάθος στη φροντίδα βαμμένων μαλλιών #1: Δεν χρησιμοποιείτε προστασία από την θερμότηταblow dry, φροντίδα βαμμένων μαλλιών

«Τα βαμμένα μαλλιά έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία από τη θερμότητα και τον ήλιο, οπότε σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε προϊόντα που σας προστατεύουν και από τις υψηλές θερμοκρασίες των εργαλείων styling και από τις ακτίνες UVA». Το χρώμα σας θα δείχνει “ζωντανό” και λαμπερό για μεγαλύτερο διάστημα, trust us.

Λάθος στη φροντίδα βαμμένων μαλλιών #2: Χρησιμοποιείτε όποιο προϊόν βρείτεemma stone washing hair singing shower, φροντίδα βαμμένων μαλλιών

«Η χρήση προϊόντων για βαμμένα μαλλιά είναι απαραίτητη, αφού περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά που θα διατηρήσουν το χρώμα σας ζωντανό και τα μαλλιά σας υγιή». Σταματήστε λοιπόν να “κλέβετε” ότι σαμπουάν βρείτε στο ντους σας.

Λάθος στη φροντίδα βαμμένων μαλλιών #3: Το παρακάνετε με το ξηρό σαμπουάνgiphy, φροντίδα βαμμένων μαλλιών

«Η υπερβολική χρήση ξηρών σαμπουάν θα κάνει τα μαλλιά σας θαμπά, ενώ μπορεί να φράξει τους θύλακες της τρίχας, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται τα μαλλιά. Σιγουρευτείτε πως λούζεστε τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα με απαλά και ενυδατικά προϊόντα». Σωτήριο το dry shampoo, δε λέμε, αλλά με όριο.

Δοκιμάστε να τηρήσετε όλα τα παραπάνω και η διαφορά που θα δείτε στην ποιότητα των μαλλιών σας θα σας εκπλήξει.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr