Τι κάνουν οι δερματολόγοι για υπέροχη επιδερμίδα; – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

model glowing-skin, Τι κάνουν οι δερματολόγοι για υπέροχη επιδερμίδα;Οι δερματολόγοι το έχουν σπουδάσει το… δέρμα. Κυριολεκτικά.  Ξέρουν ποιο είναι καλύτερο για την επιδερμίδα καλύτερα από όλους και σε εκείνους απευθυνόμαστε όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα ή αν απλά θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην εμφάνισή της. Αναρωτιέστε ποτέ όμως τι κάνουν οι ίδιοι για το δικό τους δέρμα και ποιους «κανόνες» ακολουθούν; Εμείς ψάξαμε, ρωτήσαμε και μάθαμε! Και ακριβώς τα ίδια σκοπεύουμε θα κάνουμε από εδώ και στο εξής κι εμείς.

Τι κάνουν οι δερματολόγοι για υπέροχη επιδερμίδα;

#1 Φορούν αντηλιακό

Φωνάζουν εκείνοι, φωνάζουμε κι εμείς όμως μέρες σαν αυτή (με συννεφιά) μπορεί και να βγούμε από το σπίτι χωρίς SPF. Δεν έχει σημασία αν έχει συννεφιά, αν είναι χειμώνας ή αν βγαίνετε μόνο για να πάτε μέχρι το περίπτερο. Το αντηλιακό πρέπει να είναι στο δέρμα συνέχεια και αυτό είναι κάτι που οι δερματολόγοι δεν αμελούν ποτέ. Μάλιστα, όχι μόνο δεν ξεχνούν να βάλουν αντηλιακό πριν βγουν από το σπίτι αλλά το ανανεώνουν και κάθε 2-3 ώρες, όπως πρέπει δηλαδή.

#2 Κάνουν συχνά απολέπιση

Το πόσο συχνά εξαρτάται από το είδος της απολέπισης (χημική, απλή, επαγγελματική) αλλά κάνουν. Το κάνουν γιατί ξέρουν πως τα κύτταρά μας ανανεώνονται με πιο αργούς ρυθμούς όσο μεγαλώνουμε και τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια επιβραδύνουν τη διαδικασία ακόμη περισσότερο. Η απολέπιση βοηθά το δέρμα να αναπνεύσει και να ανανεωθεί, δεν είναι ένα ακόμη βαρετό βήμα στην περιποίηση. Είναι απαραίτητη.

#3 Κάνουν σωστό καθαρισμό

Δεν έχει νυστάζω και βαριέμαι και φυσικά ναι, πειράζει αν μια φορά κοιμηθείτε με το μακιγιάζ σας. Ο καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ είναι τόσο αδιαπραγμάτευτα για τους δερματολόγους όσο και η χρήση του αντηλιακού. Και για το beauty department εδώ που τα λέμε… Αν δεν ξέρετε μάλιστα ποιο καθαριστικό να χρησιμοποιήσετε δημιουργήσαμε το τέλειο quiz για να το βρείτε.

#4 Ενυδατώνονται επιμελώς

Δεν έχει ξέχασα να βάλω κρέμα, είμαι λιπαρή κλπ. Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για το περιποιημένο, όμορφο και υγιές δέρμα.

#5 Πίνουν πολύ νερό

Γιατί ενυδάτωση δεν σημαίνει απλά «βάζω μια ενυδατική». Όλα ξεκινούν από τον οργανισμό μας και την υγεία του άρα το νερό είναι must. Το νερό είναι must. Πρέπει να πίνουμε κι εμείς νερό. Το λέμε πολλές φορές για να το εμπεδώσουμε κι εμείς.

#6 Χρησιμοποιούν σωστά τα προϊόντα

Σας είχαμε μιλήσει για τη σειρά με την οποία πρέπει να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα περιποίησης εδώ. Οι δερματολόγοι το ξέρουν και δεν τα βάζουν ποτέ με τη λάθος σειρά γιατί πολύ απλά δεν γίνεται δουλειά έτσι.

#7 Δεν πειράζουν το δέρμα τους

Σπυράκια, σημάδια και λοιπά πράγματα που εμφανίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας παραμένουν ανέπαφα μέχρι να εξαφανιστούν με τη βοήθεια των κατάλληλων προϊόντων. Βλέπετε, ένα σπυράκι (όσο κακό κι αν φαίνεται) θα φύγει μέσα σε maximum 7 μέρες. Το σημάδι του ωστόσο αν το πειράξετε θα φύγει πολύ αργότερα ή και καθόλου. Μακριά τα χέρια λοιπόν, το λέει ο γιατρός!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr