Ρένα Μόρφη: Γιατί αποφάσισε να μην σπουδάσει στο Berkley της Αμερικής;

[ad_1]

Η Ρένα Μόρφη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό People. Μεταξύ άλλων, μίλησε για την περίοδο που ήταν στο ωδείο και τον λόγο που αποφάσισε να μην πάει στην Αμερική, ύστερα από υποτροφία που πήρε από το πανεπιστήμιο Berkley.

Η Ρένα γεννήθηκε πριν από 33 χρόνια στον Βόλο. «Μεγάλωσα με όλη αυτή την ξεγνοιασιά που σου δίνει μια μικρότερη πόλη από την Αθήνα. Ως μαθήτρια ήμουν αρκετά μέτρια και από εκείνες που όταν τις ρωτούσε κάτι ο δάσκαλος, θα είχαν πάντα το βιβλίο στα πόδια τους. Ουσιαστικά, αυτό που θυμάμαι να κάνω από τα παιδικά μου χρόνια είναι να γυρίζω από το σχολείο, να πηγαίνω στο δωμάτιο μου και να ονειρεύομαι όλη μέρα. Ήμουν day dreamer! Βασικά ονειρευόμουν να κάνω πράγματα που να με εκφράζουν, χωρίς να έχω ακριβώς κατασταλάξει τι μπορεί να είναι αυτό. Με αυτό το όνειρο έφυγα από τον Βόλο για σπουδές στην Αθήνα» περιγράφει.

Για τη Ρένα, όπως και για αρκετά παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην επαρχία, εισιτήριο για τον ερχομό της στην Αθήνα ήταν η εισαγωγή της στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Από μικρή ήμουν αυτόνομη και ανεξάρτητη, οπότε ο ερχομός μου στην πρωτεύουσα δεν μου φάνηκε βουνό και κάτι δύσκολο. Απεναντίας, το περίμενα πώς και πώς. Όπως και στο σχολείο, έτσι και στο πανεπιστήμιο μπορώ να πω πως ήμουν μια μέτρια φοιτήτρια, διότι με ενδιέφεραν άλλα πράγματα.

Παράλληλα με τις σπουδές ξεκίνησα να πηγαίνω στο ωδείο και να έχω πολλές μουσικές αναζητήσεις. Σκέψου πως κατάφερα να πάρω υποτροφία για το Berkley (σ.σ. ένα από τα κορυφαία μουσικά πανεπιστήμια του κόσμου), αλλά τελικά αποφάσισα να μην πάω, επειδή με ενδιέφερε το ελληνικό τραγούδι» λέει με ειλικρίνεια.

Ως φοιτήτρια κάνει και το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Ισλανδία, με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. «Εκεί άνοιξαν οι ορίζοντές μου και από αυτό το ταξίδι και μετά έψαχνα να βρίσκω τρόπους ώστε να έχω την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνω στο εξωτερικό. Να ταξιδεύω και να γνωρίζω διαφορετικές κουλτούρες. Σκέψου ότι μόνο με τους Imam Baildi έχουμε πάει για συναυλίες σε είκοσι πέντε χώρες».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: PeopleGreece

[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr