Πέντε λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε scrub και πώς θα τα διορθώσετε – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

«If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it» τραγουδά πολύ σοφά ο Baz Luhrmann και εμείς δεν μπορούμε παρά να μην συμφωνήσουμε. Παρόλα αυτά θα έρθουμε να προσθέσουμε στην αντηλιακή προστασία μερικές ακόμα: καθαρισμός, ενυδάτωση και απολέπιση. Αν θέλετε να έχετε μία υγιή επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία, τότε τα προαναφερθέντα θα πρέπει να γίνουν μέρος της ρουτίνας περιποίησής σας.

Αν και όλοι (θεωρούμε πως) ξέρουμε πώς γίνονται, θα ξαφνιαζόσασταν αν μαθαίνατε πόσο λάθος μπορεί να χρησιμοποιείτε –ναι και εσείς οι ίδιες- ένα scrub. Διαβάστε τα πέντε συνηθέστερα λάθη κατά τη διάρκεια της απολέπισης και διορθώστε τα asap!

Smooth Sugars Scrub Λάμψης, L’Oreal Paris

Επιλέξτε το κατάλληλο προϊόν

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε τον τύπο δέρματος που έχετε και να βρείτε ένα προϊόν που εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Αν έχετε για παράδειγμα ευαίσθητη επιδερμίδα δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα για κανονικά δέρματα, καθώς μπορεί να είναι «σκληρό» για εσάς.

Exfoliating Cream, Embryolisse

Χρησιμοποιήστε το σε στεγνή επιδερμίδα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η χρήση του scrub σε βρεγμένο δέρμα. Πρέπει να το εφαρμόζετε σε καθαρή, στεγνή επιδερμίδα και μετά να βρέχετε μόνο τα δάχτυλά σας για να το τρίψετε.

Κρέμα απολέπισης, Skin Moisture, Bioten

Κάντε μασάζ για αρκετή ώρα

Το να το απλώσετε απλώς δεν αρκεί, πρέπει να κάνετε μασάζ για 5-10 λεπτά. Ιδανικά διαβάστε την ετικέτα του προϊόντος για να ξέρετε ακριβώς πόση ώρα χρειάζεται.

Ενυδατώστε σε βάθος

Αφού ξεπλύνετε καλά με νερό το scrub, απλώστε μία ενυδατική κρέμα όσο ακόμα είναι νωπό για έξτρα ενυδάτωση.

Μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό μετά την απολέπιση, αν την κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το δέρμα σας είναι πλέον «γυμνό» και άρα ακόμα πιο ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Δείτε το instafeed του InStyle στο instagram



[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr