Κι όμως, μπορείτε να βοηθήσετε να σωθούν χιλιάδες ζώα με μία απλή κίνηση – Ομορφιά | Νέα

[ad_1]

ForeverAgainstAnimalTesting the body shop,  ζώαΔυστυχώς, εν έτη 2018, τα πειράματα σε ζώα παραμένουν ένα πρόβλημα σε όλο τον κόσμο και πάνω από το 80% των χωρών εξακολουθούν να μην έχουν θεσπίσει νόμους κατά των πειραμάτων σε ζώα για τα καλλυντικά προϊόντα και τα συστατικά τους. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές πρακτικές, εκατομμύρια ζώα συνεχίζουν να υποφέρουν. Η Cruelty Free International εκτιμά ότι περίπου 500.000 ζώα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε πειράματα για τα καλλυντικά κάθε χρόνο.

Η The Body Shop είναι η πρώτη παγκόσμια εταιρεία ομορφιάς που έδωσε μάχη ενάντια στα πειράματα σε ζώα. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων δεκαετιών, έχει συνεργαστεί με την Cruelty Free International και οι συλλογικές προσπάθειες βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2013. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τα ζώα συνεχίζουν να υποφέρουν και η νομοθεσία σχετικά με τις δοκιμές των καλλυντικών σε ζώα είναι εξαιρετικά πολύπλοκη.

«Οι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι σχετικά με τα πειράματα σε ζώα. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι θέλουν να τερματιστεί αυτή η βάναυση πρακτική αλλά οι ισχύοντες νόμοι είναι ένα συνονθύλευμα διαφορετικών κανόνων με ορισμένα πολύ μεγάλα κενά. Ενώ όλο και περισσότερες χώρες απαιτούν ελέγχους ασφαλείας που δεν βασίζονται στα πειράματα σε ζώα και πολλές έχουν λάβει μέτρα για την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για τα καλλυντικά, χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά. Όπου επιτρέπονται τα πειράματα σε ζώα – στα προϊόντα και τα συστατικά τους – οι περισσότερες χώρες δεν απαιτούν να διατίθενται στο κοινό ή ακόμη και σε ρυθμιστικές αρχές τα δεδομένα των πειραμάτων. Aυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το να γνωρίζουμε πόσο διαδεδομένα είναι τα πειράματα σε ζώα για την παραγωγή καλλυντικών» αναφέρει η Michelle Thew, Chief Executive of Cruelty Free International.forever against animal testing,  ζώα

H νέα εκστρατεία Forever Against Animal Testing της Τhe Body Shop και της Cruelty Free International αποτελεί ένα ανοιχτό κάλεσμα για την απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για την παραγωγή καλλυντικών προϊόντων και συστατικών παντού και για πάντα, μέσα από μια διεθνή σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών. Είναι η πιο φιλόδοξη εκστρατεία που έγινε ποτέ κατά των πειραμάτων σε ζώα για τα καλλυντικά προϊόντα, με την ελπίδα να συγκεντρωθούν 8 εκατομμύρια υπογραφές παγκοσμίως. Πρέπει να σταματήσουμε όλα τα πειράματα σε ζώα για την παραγωγή καλλυντικών και συστατικών, παντού και για πάντα.

Βοηθήστε και εσείς υπογράφοντας την αίτηση στα καταστήματα της The Body Shop σε όλη την Ελλάδα ή online εδώ.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr