Βγάζετε σπυράκια στην πλάτη; Ορίστε πώς θα τα «εξολοθρεύσετε»! – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

σπυράκια στην πλάτη

Getty Images

Αν έχετε βγάλει ποτέ σπυράκια στην πλάτη –ή σε άλλο σημείο του σώματός σας- ξέρετε πόσο εκνευριστικό είναι. Συνήθως αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν ο καιρός ζεσταίνει, πάνω στην ώρα που θέλετε να βάλετε «ανοιχτά» ρούχα. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να τα «εξολοθρεύσετε»;

Αρχικά πρέπει να κάνετε πολύ συχνά ντους. Απομακρύνοντας τον ιδρώτα, τους ρύπους και τα προϊόντα από το δέρμα σας βοηθάτε τους πόρους να αναπνεύσουν κι έτσι μειώνετε τις πιθανότητες να συναντηθούν τα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια και να κάνουν τις κακές δουλειές τους. Προτείνουμε μάλιστα να επιλέξετε ένα απαλό αφρόλουτρο χωρίς αρώματα, που να περιέχει σαλυκιλικό οξύ το οποίο θα βοηθήσει πολύ.

Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αντισηπτικό διάλυμα και να ψεκάζετε την πλάτη σας όποτε νιώθετε πως έχετε ιδρώσει πολύ αλλά δεν έχετε πρόσβαση σε ντους. Γεμίστε ένα μπουκάλι με νερό και προσθέστε μέσα λίγο αντισηπτικό. Μην ανησυχείτε, δεν θα πάθετε απολύτως τίποτα, προσέξτε όμως: ΜΗΝ το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο. Άλλη η επιδερμίδα του προσώπου και άλλη της πλάτης.

Τέλος, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τοπικά τα σπυράκια με τα ειδικά gel που χρησιμοποιείτε και για το πρόσωπο αλλά εμείς έχουμε μία καλύτερη και πιο δραστική λύση. Προμηθευτείτε από το φαρμακείο μια πολύ ήπια κορτιζονούχα κρέμα και εφαρμόστε την τοπικά. Αν μάλιστα τη βάλετε και καλύψετε το σπυράκι με ένα hansaplast όσο κοιμάστε θα γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά. Φυσικά μην διανοηθείτε να το κάνετε στο πρόσωπό σας.

Μερικά ακόμα tips για τα σπυράκια στην πλάτη

ΜΗΝ κάνετε scrub. Ερεθίζετε το δέρμα και δεν καταφέρνετε τίποτα.

ΜΗΝ σπάτε τα σπυράκια. Η μόλυνση μπορεί να μεταφερθεί πιο δίπλα και να βγουν και άλλα.

ΜΗΝ τα πιάνετε για να δείτε την «πρόοδό» τους. Αν πιάσετε το πρόσωπό σας θα μεταφέρετε τη μόλυνση.

ΜΗΝ κάθεστε στον ήλιο ελπίζοντας ότι θα φύγουν. Δεν θα φύγουν, θα υποχωρήσουν και σε λίγες μέρες θα ξαναβγούν.

ΜΗΝ σκάτε! Με μερικά σπυράκια δεν χάθηκε ο κόσμος!

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr