Βγάζετε ξαφνικά περισσότερα σπυράκια το καλοκαίρι; Υπάρχει λύση! – Ομορφιά | Περιποίηση

[ad_1]

jessica clements, model, face, skin, frecklesΗ ακμή είναι εχθρός της επιδερμίδας μας (και όλου μας του είναι). Η καλοκαιρινή ακμή ωστόσο είναι η χειρότερη. Εμφανίζεται ακόμα κι αν δεν είχατε ποτέ σας σπυράκια και έχει σαν μοναδικό σκοπό να σας χαλάσει τη διάθεση. Ε, όχι λοιπόν! Δεν θα το επιτρέψουμε! Ορίστε πώς..

Θα πλένουμε το πρόσωπό μας συχνότερα

Η ακμή οφείλεται κυρίως στη λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα μας η οποία με τη σειρά της είναι εκκολαπτήριο μικροβίων τα οποία τέλος δημιουργούν σπυράκια. Πλένοντας το πρόσωπό μας συχνότερα απομακρύνουμε την μισητή λιπαρότητα και αποτρέπουμε τα σπυράκια. Λογικό! Απλά φροντίστε να προμηθευτείτε ένα απαλό σαπούνι.

Θα φοράμε αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες

Πολλές φοβούνται τα αντηλιακά προσώπου γιατί δημιουργούν σπυράκια. Ναι, οι πιο βαριές φόρμουλες φράσσουν τους πόρους αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν υπάρχουν αντηλιακά ειδικά διαμορφωμένα για λιπαρές επιδερμίδες και για αυτές που έχουν τάσεις ακμής. Μάλιστα, η προστατευμένη από τον ήλιο επιδερμίδα έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει ακμή. Σπεύσατε λοιπόν στο φαρμακείο για ένα αντηλιακό ειδικά για επιδερμίδες με ακμή ακόμα κι αν δεν έχετε σπυράκια.

Θα αλλάξουμε το μακιγιάζ μας

Το καλοκαίρι η ανάγκη για κάλυψη παραμένει (αν και είναι σαφώς λιγότερη) ωστόσο το δέρμα μας δεν μπορεί να ανεχτεί τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιούσαμε το χειμώνα. Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη το βαρύ foundation, την πούδρα και ενδεχομένως το primer μας και επιλέγουμε μια ελαφριά κρέμα ΒΒ για κάλυψη, ενυδάτωση και φρέσκια όψη. Ποια θέλει να φαίνεται βαμμένη εξάλλου το καλοκαίρι;

Θα κάνουμε απολέπιση

Δεν θα το ξεχνάμε, θα κάνουμε σε πρόσωπο και σώμα μια φορά την εβδομάδα. Έτσι θα βοηθάμε το δέρμα μας να αναπνέει και θα απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα που το κάνουν θαμπό και μπορεί να δημιουργήσουν σπυράκια. Επίσης, με την καλή απολέπιση, θα κάνουμε το καλύτερο μαύρισμα ever!

Θα φροντίζουμε και το σώμα μας

Μπορεί η ακμή στο πρόσωπο να είναι το πρώτο που σκέφτεστε όμως η ακμή του σώματος είναι επίσης πρόβλημα, κυρίως το καλοκαίρι. Κάνουμε λοιπόν συχνότερα ντους για να απομακρύνουμε τον ιδρώτα (και τα βακτήριά του) και χρησιμοποιούμε ελαφριές κρέμες ενυδάτωσης. Το αντηλιακό εννοείται, δεν το επαναλαμβάνουμε, σωστά; Σωστά.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr