Ήλιος, θάλασσα, πισίνα VS μαλλιά! Όσα πρέπει να κάνετε για να τα προστατεύσετε – Ομορφιά | Μαλλιά

[ad_1]

Για να μην αναγκαστείτε να κουρευτείτε τον Σεπτέμβριο!

Χρύσα Δαρσακλή

summer hair, Ήλιος, θάλασσα, πισίνα VS μαλλιά! Όσα πρέπει να κάνετε για να τα προστατεύσετεΉλιος, θάλασσα, πισίνα, διακοπές, κοκτέιλ, ξεγνοιασιά, ψαλίδα, θαμπάδα, φριζάρισμα… όλα αυτά πάνε χεράκι-χεράκι αυτή τη σεζόν. Δυστυχώς, κάθε καλοκαίρι τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε, αφού ο ήλιος, το αλάτι ή/και το χλώριο της πισίνας μπορούν να τους κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Αν δεν θέλετε να αναγκαστείτε να τα κόψετε μόλις επιστρέψετε στην πόλη, πρέπει να τα προστατέψετε και ακολουθώντας τα παρακάτω tips θα το καταφέρετε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

  • Πείτε πολύ νερό! Αφυδατωμένο σώμα σημαίνει και αφυδατωμένα μαλλιά, αφού η καλή υγεία της τρίχας εξαρτάται και από τη γενικότερη υγεία του οργανισμού μας, οπότε φροντίστε να μην ξεχνάτε να πίνετε δύο λίτρα νερό τη μέρα για ενυδάτωση εκ των έσω.
  • Ακόμα, φροντίστε για την ενυδάτωση των μαλλιών σας και με τη βοήθεια προϊόντων, από τη χρήση γενναίας ποσότητας conditioner κατά το λούσιμο, έως τη χρήση ειδικών αντηλιακών σπρέι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για όσο βρίσκεστε εκτεθειμένες σε ηλιακή ακτινοβολία.
  • Μην αμελείτε τη χρήση θεραπευτικής μάσκας 3 φορές την εβδομάδα. Εναλλακτικά απλώστε σε όλο το μήκος των μαλλιών σας ένα έλαιο για μισή ώρα πριν το λούσιμο και θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
  •  Αν δεν έχετε ειδικό αντηλιακό, πάρτε μαζί σας στη θάλασσα ένα απλό conditioner ή λάδι, τα οποία μπορείτε να περνάτε κατά μήκος των μαλλιών σας μετά από κάθε βουτιά για να τα ενυδατώσετε. Απαραίτητο βήμα: ξεπλύντε τα μαλλιά σας από το θαλασσινό νερό στο ντους ή με ένα μπουκαλάκι γλυκό νερό.
  • Μην ξεχνάτε το καπέλο! Τα μεγάλα, ψάθινα καπέλα και τα μαντίλια αποτελούν hot summer trend, ενώ παράλληλα προστατεύουν το δέρμα του προσώπου και τα μαλλιά σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χρύσα Δαρσακλή[ad_2]
Πηγή: www,instyle.gr